• SKRANGLEKONSERT

    SKRANGLEKONSERT

    Lørdag 24. august

  • SKRANGLEKONSERT
  • SKRANGLEKONSERT

”Karius&Baktus” som rapper, ”Mikkel Rev” i Afrikansk inspirerte rytmer, ”Tante Sofie” er sinna i en heavy metal versjon og ”Jeg gikk en tur på stien” har fått en 70-talls disko følelse...

Barneklassikerne serveres i en ny musikalsk drakt. Som for eksempel: ”Karius&Baktus” som rapper, ”Mikkel Rev” i Afrikansk inspirerte rytmer, ”Tante Sofie” er sinna i en heavy metal versjon og ”Jeg gikk en tur på stien” har fått en 70-talls disko følelse, osv. 

Vi leker litt med at kjente karakterer fra forskjellige stykker har noen smådialoger/scener med hverandre, som da Tante Sofie kjefter på Baktus fordi han står og promper, eller når Kaptein Sortebill hilser på grevlingen i taket.

Det er bløtkaker i fjes, kazooer som tullespiller, trommesoloer, og bandgutter som går i kjoler, og noen av sangene er lagt opp slik at barna skal få spille konkrete rytmer på rytmeinstrumentene deres.

Skuespillerne har en meget direkte kontakt med barna i publikum slik at de også får delta i selve forestillingen, med svar på spørsmål som: ”hva heter den skogen der de synger om Bamses bursdag”?, eller ”hva heter søsteren til Anna, hun som kan fryse alt til is”? osv. Dette bidrar til at det blir en god dialog mellom barna og skuespillerne, og at barna får utfolde seg på en helt annen måte enn å bare ”sitte stille” og se på en forestilling. Det hele er veldig interaktivt, og fra første stund knytter skuespillerne et fortrolig bånd med barna da de i åpningsnummeret ber barna om å spille med på instrumentene sine når som helst under forestillingen, gir beskjed om at det er lov å synge og danse med på alle sangene og inviterer til at barna kan få lov til å reagere på sine musiske spontane reaksjoner, uten å måtte ta hensyn til at man må være stille fordi det er en forestilling. Av erfaring fremmer dette trivsel, og alle barna i publikum utvikler et flott felleskap og fantasien deres blir krydret og den kreative tenkingen stimuleres.

Dette er en forestilling som er på barnas premisser.

«Barnas kreative kulturkafè” en time i forkant.
Åpen kreativ kulturkafe´ med pølser, kaker, kaffe og andre småretter en time i forkant av konserten. Der bygges det opp en forventning og spenning hos barna mens de lager sine egne instrumenter, tegner, leker, synger og spiller på mini bandet som står rigget opp. Skuespillerne og musikerne oppholder seg i kafè området og hjelper til både her og der, og viser hvordan ting fungerer/lages.

Det er en fin oppvarming. 

Rytmeinstrumenter
I samme lokale som kafeèn vil det også være mulighet for barna å lage sitt eget rytmeinstrument som de skal bruke under konserten.  

Tegnesaker, leker og spill:
Det vil også være tegnesaker, leker og spill tilgjengelig i kafeèn.

Instrumenthjørne:
I et hjørne av kafeèn rigger vi opp forskjellige type instrumenter som barna kan få lov til å tromme, blåse, spille på. Alt er på barnas premisser, så de voksne må tåle lyden av klimpring, tromming, rasling osv. Her er målet at barna skal tørre å utfolde seg og leke og utforske lyd og rytmer.

Hva er skrangledisko?
Etter skranglekonserten tar vi en liten pause også kjører vi nachspiell med diskolys, diskokule, kul diskomusikk.
Det blir ansiktsmaling og ballonger til barna.

 

Program: 

1300 – Dørene åpnes

1300 – 1400 Barnas kreative kulturkafè er åpen med:

  • Ansiktsmaling
  • Skranglebandhjørne, hvor barna kan prøve å spille på ekte instrumenter.
  • Rytmeinstrument laging. Barna kan lage sine egne rytmeinstrumenter som skal brukes på konserten.
  • Åpen kiosk, vafler, pølser, kaker, saft, popcorn

1400 – ca 1440  - Skranglekonsert

1400 – 1530 – SKRANGLEDISKO

Tilbake